wat doen wij in onze trimsalon

Waarom en hoe vaak trimmen ? 

Voor bijna iedere hond is een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden. Zelfs voor kruisingen en kortharige honden geldt dat, want ook zij kunnen verschrikkelijk verharen. Maar wat houdt trimmen nu eigenlijk echt in?
Afhankelijk van de vacht van de hond, houdt trimmen in: scheren, knippen, uitdunnen, plukken, strippen, wassen, kammen en/of borstelen.
Hoe vaak je hond een bezoek moet brengen aan de trimsalon is vooral afhankelijk van de vacht van je hond. Om je een idee te geven:
kortharige vachten    1 tot 4 keer per jaar
ruwharige vachten    2 tot 4 keer per jaar
langharige vachten    2 tot 6 keer per jaar
stokharige vachten    2 tot 6 keer per jaar
krulharige vachten    4 tot 8 keer per jaar
 
Om de vacht van je hond te verzorgen en in model te brengen, gaan dus heel wat uurtjes zitten van een hondentrimmer. Om tenslotte nog een sprookje de wereld uit te helpen: je hond wordt bij een vakkundige trimmer niet verdoofd. Wel kan het zijn dat je hond na een trimbeurt moe is.

TIPS VOORAFGAAND AAN HET TRIMSALONBEZOEK

 Ben je van plan om je hond naar een trimsalon te brengen, lees dan onderstaande punten goed door, zodat de trimbeurt voor je hond zo prettig mogelijk verloopt.
  • Laat je hond goed uit voor je hem naar de trimsalon brengt. De behandeling zal enige uren in beslag nemen en het is vervelend als de hond zijn behoefte zolang op moet houden.
  • Probeer je hond zo droog mogelijk naar de trimsalon te brengen, aangezien een natte vacht niet behandelbaar is.
  • Overleg eerst met je trimmer wanneer je van plan bent je hond voor zijn trimbeurt in bad te stoppen. Veel vachten zijn namelijk moeilijk te behandelen na een wasbeurt.
  • Indien je hond een medische afwijking heeft, een besmettelijke aandoening heeft (kennelhoest, ringworm e.d.) of loops is, laat dat van tevoren aan de trimmer weten.
  • Breng de hond altijd aan de lijn.
  • Breng je hond nooit met een volle maag.
  • Zorg ervoor dat je hond vrij van vlooien is.
 

Voor een afspraak te plannen bel naar ons nummer

Hondentrimsalon Happy Puppy Maria Hoop, Marta Grzeminska

0624872900